fbpx

Нове українське кіно

Незалежний проект про сучасне українське кіно

Борщ фільм

Тревел фільм «Борщ. Секретний інгредієнт» вийде в прокат 14 жовтня (трейлер)

319

У фільмі «Борщ. Секретний інгредієнт» Євген Клопотенко відправляється в подорож Україною, щоб знайти унікальні рецепти борщу, розкрити секретні інгредієнти, які роблять цю страву неповторною. Він хоче з’ясувати – який український борщ – справжній, що найголовніше в рецепті, що відрізняє, а що об’єднує українців різних регіонів.

Фільм вийде в обмежений кінопрокат у мережі кінотеатрів Планета Кіно. Про це повідомляє НВ. «Це фільм не про борщ і не про рецепт, це фільм про нас – таких різних і таких однакових у прагненні щастя та любові. Трохи традицій, трохи новаторства – несподівані герої, несподівані рецепти та інгредієнти – цей фільм здатний здивувати та навіть розвінчати більшість міфів про борщ. Думаю, кожен після перегляду стрічки ще більше полюбить нашу країну та її людей! Є ще одне важливе застереження – фільм краще дивитися ситими, тому що після перегляду точно захочеться борщу», – розповіла креативний продюсер проекту Наталя Якимович.

Відомий фуд блогер Євген Клопотенко разом з авторами фільму під час подорожі знайшли 190 різних рецептів борщу, але до фільму ввійшли тільки найунікальніші з них.

Виробник фільму – FILM.UA Group за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Креативна продюсерка – Наталка Якимович. Режисер фільму – Дмитро Кочнєв, оператор-постановник – Євген Сахно, ведучий – Євген Клопотенко. Тревел фільм «Борщ. Секретний інгредієнт» режисера Дмитра Кочнєва отримав фінансування за результатами Конкурсу соціально вагомого контенту про єдину та різноманітну Україну – PITCH UA.

Нагадаємо, Євген Клопотенко — український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен, телеведучий. Засновник соціального проекту зі зміни культури харчування «Cult Food», співзасновник ресторану «Сто років тому вперед», автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com.

Читайте також

«І будуть люди» онлайн: серіал офіційно виклали у відкритий доступ