fbpx

Нове українське кіно

Незалежний проект про сучасне українське кіно

Силіконове або дерев'яне кухонне приладдя

Силіконове або дерев’яне кухонне приладдя – що краще?

98

Хороший набір інструментів зробить процес приготування їжі легшим і ефективнішим.

Ми часто витрачаємо багато часу та грошей, щоб придбати найкращі ножі та сковорідки за наш бюджет, але ми забуваємо про іншу, не менш важливу категорію інструментів — кухонне начиння.

Силіконовий посуд

Силіконовий посуд

Силікон є нетоксичною, термостійкою та довговічною альтернативою пластику. Всупереч тому, що думає більшість людей, силікон здатний витримувати високу температуру. Більшість силіконового посуду є термостійким – до 315°C, і не плавиться, якщо торкнеться гарячих сторін сковороди чи каструлі.

При сильному нагріванні силікон хімічно стійкий. Посуд, виготовлений з нього, не виділяє пари під час готування, навіть якщо ви використовуєте його, щоб перевернути шиплячий стейк на розпеченій чавунній сковороді.

Плюси силіконових приладів

Безсумнівно, найважливішою перевагою силіконового посуду є його гнучкість. Хороші силіконові лопатки досить гнуться, щоб зручно ковзати під рибне філе або млинці, не розриваючи їх на частини. Силіконовий посуд також є найкращим інструментом для випічки.

Силіконове приладдя — відмінний вибір як для приготування їжі з антипригарним покриттям, так і для емальованого чавуну. Не дряпає антипригарне покриття та не сколює порцелянову емаль, роблячи дорогий посуд непридатним для використання.

Порівняно з дерев’яними, силіконові ложки, лопатки та щипці більш гігієнічні та прості в догляді. Вони не набирають кольору та не пахнуть, і їх можна безпечно мити в посудомийній машині (якщо вони не мають дерев’яних ручок).

Мінуси силіконових приладів

Силіконовий посуд ріжеться лезами кухонного комбайна, якщо ви використовуєте його, щоб зішкребти нарізану їжу з миски.

Зіскребти застиглу масу зі сковороди важко, але неможливо силіконовими лопатками. Ось чому їх незручно використовувати з «липким» посудом, таким як сковорідки з нержавіючої сталі, сковорідки з анодованого алюмінію та дека без антипригарного покриття.

Хоча силікон підлягає переробці, може бути складно знайти неподалік пункт переробки, який приймає силіконовий посуд.

Дерев’яне начиння

Дерев’яні інструменти виглядають красиво. Вони не тільки допоможуть вам перевертати продукти під час щоденного приготуванні їжі, але й прикрасять вашу кухню, коли ними не користуються.

Якщо ви готуєте на сковороді з антипригарним покриттям або емальованій чавунній сковороді, вони не подряпають антипригарне покриття та не відколять порцелянову емаль. Якщо ви використовуєте посуд з нержавіючої сталі, дерев’яна лопатка — найбільш підходящий інструмент.

Плюси дерев’яного обладнання

На відміну від металевих приборів, дерев’яні кухонні лопатки та ложки не реагують на кислі продукти.

Дерев’яні ложки та лопатки не плавляться, коли вони торкаються гарячих країв сковороди.

Дерев’яне приладдя – це найбільш екологічно чистий вибір інструментів для вашої кухні. Деревина вважається відновлюваним ресурсом. Вона також підлягає переробці та біорозкладанню.

Мінуси дерев’яних інструментів

Вони товсті та жорсткі, і ви можете легко пошкодити яйця або поламати філе риби на шматки, використовуючи їх.

Дерево забарвлюється та вловлює запах будь-якої їжі, яку ви перемішуєте. Якщо ви не будете обережні, сьогоднішні смажені курячі грудки можуть мати смак і запах, як вчорашнє підсмажене філе лосося.

Дерев’яні інструменти можна мити лише вручну та ні в якому разі не в посудомийній машині. Під впливом тепла та вологи під час циклів миття протягом достатнього часу деревина набухає, розколюється й, зрештою, ламається.